Nk bunky doplneni

Dobry den dekuji za odpoved na muj dotaz. Prosim tedy jeste o vysvetleni, jak snizene NK bunky mohou u 17 mesicniho nedonoseneho ditete ovlivnovat jeho zdravotni stav. Ceho se lze pri snizenych NK bunkach obavat? A muze se jejich pocet casem zvysit? A ke druhe casti dotazu, u trileteho ditete hodnota neutrofilu 1,5, tedy na spodni hranici, muze co znamenat?Velmi dekuji Jana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Jano. Chybění nebo značná porucha funkce NK buněk by ovlivňovalo zdraví dítěte velmi výrazně - byl by patrný výskyt infekcí s netypickým a těžkým průběhem (hlavně některých virových). Takové stavy jsou ale velmi vzácné. Jak již uvedeno v minulé odpovědi - Vámi uváděné nálezy neukazují samy o sobě na nějakou nemoc, jde o jednorázový laboratorní výsledek, jehož význam musí zhodnotit ten lékař, který ví, za jakých okolností byl test proveden (nešlo například o odběry krátce po nemoci?, to by mohlo výsledky ovlivnit...) a zná detaily zdravotního stavu dítěte.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x