Noční jezení

Dobrý den pane doktore, nevím, jestli jsem tu správně ale už se obracím prakticky na všechny strany. jsem po bypassu žaludku, skoro rok dobrý, pak se znovu objevilo noční jezení, které bylo před operací (z 52 na 124kg).Prošla jsem si částečně během 2003-2015 anorexií, bulimií,záchv.přejídání a pak i nočním jedením a k tomu mám hraniční poruchu.na karláku vyloučili PPP a tak čekám na výsledky ze spán. laboratoře ale pokud to půjde dál, budu opět přibírat, škoda bolesti po oper. a práce chirurga. uvědomuju si, že mi nemůžete přímo poradit ale může tohle divný jezení být třeba taky hormonem nebo můžu udělat něco ještě sama? (když mi poradíte, nejez sladké a pečivo, tak to nedám : ). Děkuji moc Ela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše obtíže trvají již několik let. Bohužel nevím jaká vyšetření jste během té doby absolvovala. Máte poruchy příjmu potravy různého charakteru. Mám dobrou zkušenou s léčbou těchto obtíží v psychoterapeutické poradně. Pokud máte možnost ve Vašem okolí navštivte ambulanci psychoterapeuta - nejlépe se zaměřením na rodinou, ev. kognitivně behaviorální terapii. Dále v Praze funguje klinika psychosomatické medicíny, kde je možnost též se objednat. není nutné doporučení od praktického lékaře, ale je vhodné mít u sebe výsledky dosavadních vyšetření. Příslušné kontakty najdete na internetu. Je to běh na dlouhou trať, ale i tyto problémy se dají vyřešit. Přeju hodně sil!

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x