Noční kašel

Dobrý den. Mám syna, 3 roky a 3 měsíce. Od září začal chodit do školky. Do té doby byl zdravý, jen občas rýma. Od té doby, co začal chodit do školky, se objevuje občas rýma a teplota. Ale už 3.měsíc bojujeme s kašlem, ale ten se vyskytuje hlavně v noci. Už jsme vyzkoušeli řadů sirupů (jitrocelový, Mucosolvan junior). Byli jsme u dr., na poslech čistý, paní doktorka nám řekla, že je spíš zahleněný. Měli jsme sirup Spiropent. Pak jsem pořídila kapky Sinecod . Chvíli jsme měli klid. Nyní v pátek syn ve školce zvracel a stěžoval si, že ho bolí ouško. Byli jsme u pediatra. Zánět v uchu nemá a opět řekla paní dr., že je zahleněný. Máme sirup Aerius, ale připadá mi, že po něm se vrátil ten ošklivý noční kašel. Už nevím, co dál. Přes den vůbec nekašle, jen v noci. Taky máme doma celkem suchý vzduch, ale používáme zvlhčovač vzduchu a dávám mokré ručníky na topení. Prosím, poraďte, co by synovi pomohlo. Děkuji moc!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemyslím si, že by měl synek poruchu imunity, i když na vyšetření na imunologii ( je spojená s alergologií) byste jít mohli. Jde spíše asi o to, že v kolektivu dětí se syn setkává s mnoha variantami bakterií z různých rodin, ted jde jen o to, jak účinně pomoci. Zeptejte se paní doktorky na možnost nasazení imunomodulancíí, jsou to vlastně rozmělněné a spec. upravené bakterie, které se podávají jako tabletky dítěti a jeho imunitní systém si vytvoří imunitu cíleně. Pokud jde o mne, řešila bych to spíše návštěvou homeopata - zaměřeného na děti, homeopatie je velmi účnná u takovýchto opakujících se problémů a nemá žádné vedlejší účinky. Poohlédněte se po někom takovém ve vašem okolí, bohužel tato medicína není hrazena ze všeo pojištění. Jako opatření na zvýšení vlhkosti v bytě bych doporučila spíše ty vlhké pleny přes topení, ve zvlhčovačích se drží bakterie, je potřeba jej obzvlášt pečlivě ošetřovat z hlediska hygieny. Zkuste mu také na noc podložit matraci pod hlavou, někdy se stane, že má dítě reflux žaludečních šťáv do jícnu a potom kašle - toto patření hodně pomáhá, ale je to opravdu spíše méně pravděpodobné. Pokud by to pomohlo, můžete si koupit léčebný prostředek volně prodejný GASTROTUSS Baby sirup a informujte se u obvodní lékařky ohledně dalšího vyšetření. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Tipy pro kvalitní spánek aneb Jak se vyspat dorůžova
Články: Tipy pro kvalitní spánek aneb Jak se vyspat dorůžova
Těšíte se po náročném dni...
Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Články: Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Pocit studených rukou a...
Závislost na hypnotikách
Články: Závislost na hypnotikách
Nebenzodiazepinový lék...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Seniorům píše hypnotika i několik lékařů najednou
Články: Seniorům píše hypnotika i několik lékařů najednou
Kdo z nás se rád pořádně...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Červovitý přívěsek, který...
Přírodní léky na nespavost. Které byliny vám opravdu pomůžou?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: