Noční pocení

Dobrý den,chtěla bych se zeptat prodělala jsem zápal plic teprve týden chodím do práce po nějakých skoro třech měsících.Vše by bylo v pořádku až na to,že se mi přidalo noční pocení,třeba dvakrát za noc se vzbudím a mám mokré pyžamo kolem krku a na prsou a je mi hrozné horko,ale teplotu nemám.Nevím jestli tento problém spojovat ještě s tím zápalem plic. Obávám se aby nešlo o příznak tbc. Stále mám ještě zbytkový nález.Byla jsem odeslána i na ct kde bylo zjištěno že ct nález odpovídá změnám při subakutním až chronickém zánětu v oblasti středního laloku s reakci při bázi horního laloku doporučené ct za tři měsíce. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vaše obtíže jsou jistě velmi nepříjemné, i když nejsou vzácné. Patří ke steskům, které mají bohužel pro lékaře nízkou výpovědní hodnotu- jsou tzv.nespecifické.Mohou se vyskytovat u stavů s velmi různým stupněm závažnosti. U Vás se samozřejmě nabízí skutečnost doznívání zánětlivého procesu. Myslím, že se nemusíte obávat podcenění stavu lékaři. Jste plicním oddělením dispensarisována, tedy počítá se s kontrolami nálezu až do úpravy. Bohužel, odeznívání zánětu může trvat ještě nějaký čas po aktivní léčbě, člověk musí mít trpělivost a důvěru /chápu, že se to lehko řekne../

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Růžovku zdolají antibiotika i laser
Články: Růžovku zdolají antibiotika i laser
Růžovka. Slovo, které může...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Operace srdečních chlopní může zachránit život
Články: Operace srdečních chlopní může zachránit život
Operace srdečních chlopní...
Pásový opar zanechává jizvy – hlavně u lidí, kteří o pokožku nepečují
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x