Noční (večerní) ataky

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, co mám dělat. Asi před 2 lety se mi poprvé stalo, že mě v noci probudilo velmi silné bušení srdce, tep kolem 120 a vyšší tlak, doktorka mi předepsala lexaurin. Pak jsem byla na nějakých vyšetřeních jako echo srdce - v pořádku, ekg - v pořádku, krev - v pořádku, mám autoimunitní onem. štítné žlázy (pravidelné kontroly), momentálně v normě. Tento pátek jsem přišla z práce a kolem 19 hodiny jsem usnula, ve 20 hodin mě probilo hodně silné bušení srdce, tep jsem měla cca. 130, bylo mi na omdlení, protože jsem byla sama se synem, syn zavolal záchranku, přijeli, udělali ekg - v pořádku, měla jsem teda vysoký tlak, asi 170/100, odvezli mě na Bulovku, dali mi lexaurin a udělali krev - v pořádku, tlak po 2 hodinách 120/80, ekg - v pořádku, a teď nevím. Co mám dělat, už začínám mít opravdu strach, že se to bude opakovat. Je to velmi nepříjemné, vždycky, když se to stane, tak mě to vyřadí na celý den, v neděli ráno jsem vstala, že budu něco dělat, ale najednou mě začala jakoby brnět hlava a měla jsem trošku vyšší tlak, 139/90 a tep kolem 100, tak jsem si zase lehla a když ležím, tak je to dobré, tlak dobrý a tep také. Nevím co mám dělat, jak se toho zbavit. Už kdysi jsem byla na neurologii jediné co mi potvrdili je tetanie, ale na tu beru magnesium. Jinak vše v pořádku. Jsem už z toho zoufalá, úplně mě to vyřadí z normálního života :/ je to opravdu narušená psychika? pomůže na to něco? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá MOniko, to co popisujete může být samozřejmě způsobeno arytmií nebo jinou tělesnou nemocí. Asi by zde určitě mělo být provedeno HOlter monitorování srdečního rytmu aby se toto vyloučilo Samozřejmě z psychiatrického hlediska zde připadá v úvahu panická porucha, která se může i takto projevovat. Psychiatrické vyšetření my mělo ´být asi součástí vyšetřovacích postupů ale mělo by přijít až na konec. Vzhledem k tomu že jste z Prahy mohu vám nabídnout i své služby na www. heliocentrum.cz v případě že by to bylo pro vás z ruky, tak i někde jinde. Hodně zdaru MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: