Nohy do x

  • Dotaz od: Dana Honzová
  • Publikováno: 28.12.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat...můj syn (2,5) má mírně nohy do x a taky našlapuje na vnitřní stranu šlapeček. Nosí pouze kvalitní obuv, žádné levné stánkové boty, proto mě to zaráží. Může se mu to ještě spravit? Ja mu pomoci? Nějaké ortopedické vložky do bot? Je možné, že nohy co x má právě proto, že špatně našlapuje? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji neodkládat návštěvu pediatra, který posoudí nášlap a stav plosek nohou a celkové držení těla syna a případně Vás odešle na ortopedii, kde určí vhodnou korekci/léčbu (zdravotní tělocvik, vhodné vložky do bot, vhodnou zdravotní obuv..). Nelze vyloučit, že syn skutečně špatně našlapuje a to by v budoucnu vpodstatě stoprocentně způsobilo obtíže s vadným držením těla spojené s bolestmi (hlavně páteře, ale i kolen, kyčlí..), časným opotřebováním nosných kloubů atd.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: