Nolicin

Dobry den, chci se zeptat proc se pri lecich nolicin nesmim zatezovat? A zda muzu brat leky na stitnou zlazu euthyrox a zda nolicin ovlivnuje antikoncepci tri-regol? Dekuji za odpoved, hezky den.

Odpověď odborníka:

Nolicin je antibiotikum, užívá se k léčení bakteriálních zánětů. Obecně při infekčním onemocnění není vhodná nadměrná zátěž. Další důvod je ten, že při léčbě Nolicinem vzácně dochází k porušení Achillovy šlachy, tento nežádoucí účinek se může vyskytnout při vyšší námaze. Euthyrox užívejte jako obvykle. Ovlivnění účinnosti antikoncepce není moc pravděpodobné, ale nelze vyloučit nikdy - Nolicin může ovlivnit enzymatické pochody v játrech a tím změnit metabolismus dalších léků (tedy i antikoncepce), dále antibiotika vedou ke změně střevní flóry, tím i vstřebávání léků atd. Chcete-li mít naprostou jistotu, doporučuji ještě bariérovou antikoncepci (kondomy).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: