Nolicin

Dobrý den, od lékaře jsem dostala na zánět močových cest nolicin.Po dobrání jsem zjistila, že jsem těhotná, nejsem si jistá zda jsem otěhotněla před nebo po braní antibiotik. Zajímalo by mě jaký vliv má toto antibiotikum na plod a popřípadě jestli nemam zvážit raději interupci. S manželem si dítě přejeme. předem dekuji.

Odpověď odborníka:

Prakticky všechna antibiotika kromě penicilinu jsou v těhotenství kontraindikovaná, protože mohou různým způsobem ovlivnit růst plodu. Váš lékař se měl před nasazení preparátu zeptat, jestli těhotná nejste a upozornit vás na to. Na druhou stranu řada žen také užívá různé léky v době, kdy ještě neví, že je těhotná. Poraďte se ještě se svým gynekologem, jestli nemá přímo s tímto preparátem konkrétní zkušenosti.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: