Nootropil

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu ohledně léku Nootropil. Byla jsem s téměř 5-ti letým synem u neuroložky na vyšetření EEG kvůli poruše pozornosti. Zjistila lehkou nezralost CNS...doporučila užívat volně prodejný lék Nootropil, postupně zvyšovat až na max. 5-5-0 (syn má cca 20kg). Poté mě ale vyděsila, když nám předepsala ještě Risperdal (1/4tbl.), který mu mám dávat před spaním, pokud bude na Nootropil reagovat zvýšením agresivity. Risperdal mu nebudu podávat ani náhodou, když jsem si přečetla příbalový leták a mám pochybnosti i o Nootropilu, když na něj může syn takto reagovat. Prosím Vás o zkušenosti s tímto lékem, pokud máte. Stále váhám ho nasadit. Děkuji moc za odpověď. Ivana

Odpověď odborníka:

BOže,Ivano :-( Prchejte od té podivné osoby,přestrojené za lékařku. Moje zkušenost(jsem neurologem téměř 30 let praví: Nootropil je doplněk stravy,absolutně bez pozitívního účinku. Dávat dítěti s poruchou pozornosti Risperdal znamená,že se jeho pozornost ještě zhorší a přibudou pravděpodobně ještě další neurologické příznaky(nemotornost,ztuhlost,"dlouhé vedení" :-)( Lehká porucha pozornosti se léčí klidnou,systematickou,láskyplnou péčí o dítě. Je dobré dítěti dát čas a prostor,aby vyzrálo...každý zrajeme jinak rychle:-) Držím Vám i Vašemu synovi,ať příště potkáváte jen nepřestrojené a citlivé a zkušené lékaře:-) Děkuji Vám za důvěru Budete li mě potřebovat,jsem k" dopsání" na mens-sana@seznam.cz S pozdravem Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x