Nootropil pro kojence?

Dobrý den, syn narozený v 36. týdnu těhotenství, nyní starý 3 měsíce, vyšetřen neurologem z důvodu opoždění PMV. Závěr vyšetření:minim. prematurita, jen lehce pastosní habitus,jinak neurolog. nález t.č. v mezích širší normy. Byl mu předepsán Nootropil v dávkování 0,3-0,2-0,2ml. Dle příbalové informace preparát není určen pro kojence, dále mnoho nežádoucích účinků. Žádám vás o radu, jak postupovat a zda vůbec preparát, tak malému dítěti podávat? Děkuji M.

Odpověď odborníka:

Nootropil zlepšuje mozkové funkce, ale pokud neurolog neshledal žádný projev opožděného vývoje, myslím si, že by užíváná tohoto preparátu nemuselo být nutné. Doporučuji ještě pro jistotu medikaci zkonzultovat s jiným dětským neurologem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: