Norethisteron

Dobrý večer. 21.9. odjíždím na 7 dní do Anglie a přesně v den odjezdu mám dostat ms. Od svého gynekologa jsem dostala prášky na oddálení cyklu. Neberu antikoncepci a cyklus mám pravidelný (odstup max.dva dny). Ovšem mám strach z vedlejších účinků, které se mohou při braní prášků dostavit a proto se chci zeptat, jestli nebylo rozumné oddálit následující cyklus (25.8.) o 11 dní? Myslím to tak, že bych si tento cyklus oddálila a další menstruace by mi vyšla tedy až na 1.10.,tedy po Anglii. Myslíte si, že "to vyjde" nebo po užívání Norethisteronu budu mít cyklus rozházený a tím pádem by měsíčky mohly přijít dříve a tím pádem i na Anglii? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel oddálení menstruace Norethisteron nefunguje tak, že si posunete celý cyklus. takže i kdyby jste oddálila menstruaci o měsíc dříve, nemáte zaručené, že se další měsíc nedostaví jinak než by jste plánovala. Norethisteron se začíná užívat 3 dny před očekávanou menstruací, kterou chceme oddálit, užívá se 2x denně a to po celou dobu, co potřebujeme oddálení. Po vysazení dojde většinou ke krvácení ze změn hormonů a není to pravá menstruace. Menstruace může být po užívání tohoto léku ze začátku nepravidelná a krvácení silnější intenzity. Jinak je to lék, který je snášen dobře, takže se neobávejte nežádoucích účinků. Užijte si dovolenou v Anglii. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: