Norethisteron a možná změna následné ovulace

Dobrý den, z důvodu dovolené jsem zhruba deset dní užívala norethisteron na oddálení menstruace (měla se dostavit o týden dříve, než byla plánovaná dovolená, ale protože se mi více než tři dny opozdila, začala jsem lék užívat a menstruace se opravdu odsunula, i když vím, že by se lék měl začít brát min. tři dny před jejím příchodem). Po dvou dnech od ukončení užívání jsem menstruaci dostala, ale pouze dvoudenní místo běžných pěti nebo šesti dní. Chtěla jsem se Vás zeptat, jestli se s užíváním tohoto léku posouvá také ovulace a mám tedy další menstruaci očekávat až v době, kdy jsem ji dostala nyní, nebo stejně jako dřív? Druhý dotaz je, zda jsem mohla v době, kdy jsem norethisteron brala, mohla otěhotnět (měli jsme s mužem několikrát nechráněný pohlavní styk s tím, že do mě ejakuloval). Předem děkuji za odpověď, Kateřina

Odpověď odborníka:

Norehtisteron není antikoncepce tedy případná gravidita není vyloučena na 100 procent, další menses by měla přijít již tak jak jste zvyklá počítáno od 1 dne krvácení po Norethisteronu plus minus několik dní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: