Nos polypy

  • Dotaz od: Karel Milos
  • Publikováno: 24.9.2008
  • uLékaře.cz

Mám v nose polypy, lékař mi doporučil jejich chirurgické odstranění /narkoza, 3dny v nemocnici/ a následnou léčbu /prevenci/ kortikoidy. Z operace mám docela strach, je možná jiná léčba? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Polyposa nosní je úporné onemocnění, které se často vrací. "Jiná" léčba většinou není moc účinná, pokud vám již lékař navrhl operativní řešení, je to proto, že "jiná" terapie nejspíše nezabrala. Existují ale i šetrnější chirurgické metody, např.laserové odstranění polypů, které je šetrné, nedochází tolik ke krvácení. Tím se může zkrátit doba výkonu a potom i rekonvalescence. Je možné, že poptáte-li se v okolí, některé nemocnice již tuto metodu provádějí. Jinak anestesie se obávat nemusite, většinou jde o kratší výkon. Kortikoidní terapie následně udržuje stav sliznice v klidové fázi a není s ní spojeno žádné riziko celkových účinků, jde o lokální kortikoidy. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: