Nosní mandle

Dobrý den, synovy (5let) doporučil pediatr odstranění nosní mandle pro časté rýmy.Já váhám, protože od spousty lidí jsem slyšela,že jim to nepomohlo a pak museli znovu na odstranění dorůstající mandle.Pokud nepůjdu, je možné mandli zmenšit např.homeopatiky nebo jinak? A musí se nová dorůstající mandle vždy odstranit? Velice děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v některých případech, pokud se podaří zlikvidovat zdroj dráždění (infekce apod.), které nutí mízní tkáň nosní mandle k růstu, se mandle zmenší. Ale nelze na to spoléhat. Také časem, jak roste nosohltan, se nosní mandle může relativně zmenšit a přestat činit obtíže. Ale opět - nelze na to spoléhat. Opakované odstranění se vždy zvažuje (=nedělá se automaticky), záleží, jestli narůstající tkáň působí obtíže či nikoli. Záleží, jaké obtíže synovi zvětšená mandle způsobuje a jestli s ohledem na to lze počkat, zda se stav nezlepší. O tom se poraďte s Vaším lékařem nebo s ORL lékařem (až synka vyšetří).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: