Nosní mandle

Dobrý den, lékař zjistil zvětšenou nosní mandli, ale řekl že si jejím odstraněním nemám slibovat žádné zázraky, že nosní mandle je problém u dětí ne u dospělých. Cítím se stále unavená, mám ucpaný nos, (nejsem na nic alergická) a občas cítím zápach z nosu. Tyto problémy trvají už 20 let. Já si myslím, že nosní mandle může být zdrojem infekce. Myslíte, že je odstranění mandle vhodné? Děkuji za váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Dano! Zvětšená nosní mandle opravdu může být zdrojem opakovaných infektů, a to u dětí i u dospělých. Co se týče pocitu ucpaného nosu, to jak velká bude úleva po jejím odstranění, záleží na tom, do jaké míry je vaše nosní mandle nyní zvětšená. Pokud jde ale o zvýšenou únavu, se zvětšenou nosní mandlí nemusí vůbec souviset, může se jednat o problém se štítnou žlázou či jiné chronické onemocnění, doporučovala bych spíše celkové vyšetření praktickým lékařem včetně krevních testů. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: