Nosní mandle

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně nosních mandlí. Mám dvě dcery 22 měsíců a 5 a 1/2 roku. Obě jsou obědnány na vyndání mandlí. U mladší lékař napsal AV třešeň IIst. U starší AV třešen tedy I.st. a více.. až 2 st. k choanám.. větší velikosti. Lékař obě doporučil k Adenektomii. Nemám problém jít s nima do nemocnice, předpokládám, že lékař ví co dělá. Přesto mnoho lidí kolem mne (i z řad zdravotních sester) tvrdí, že je to zbytečné, rýma jim nezmizí a naopak mohou být více ohrožené, protože nosní mandle chrání před vstupem různým nečistot. Holky májí rýmu s malýma přestávkama už od října, ale na záněty středního ucha natrpí. Prosím poraďte, jestli má význam jít na operaci. Mockrát děkuji a s pozdravem Dana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, názory na odstranění nosních mandlí nejsou jednoznačné, často problémy po zákroku zcela nezmizí, někdy se navíc objeví problémy s průduškami, protože mandle jsou ochranou bariérou před vstupem infekce. Často pomůže upravit jídelníček, změnit denní režim, zařadit dostatek pobytu na čerstvém vzduchu, zvlhčovat vzduch v místnosti, rodiče by neměli v bytě kouřit (děti by neměli dýchat zakouřený vzduch). Pokud Vám ale lékař odstranění mandlí vysloveně doporučuje a problémy jsou velké, je lepší zákrok s dcerkami podstoupit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: