Nosní mandle

  • Dotaz od: irena seidenglanzová
  • Publikováno: 10.10.2008
  • uLékaře.cz

Prosím, o radu ohledně vytržení nosní mandle u syna věk 6 let. Měl v 5 letech poprvé píchnuté ucho jinak problémy neměl, má stále rýmu, kterou řešíme vystříkáváním slané vody a při nachlazení a stavu rýmy dáváme kapky do nosu nasivin. Jinak větší problémy nejsou. Dle odborného lékaře nám bylo doporučeno vytrhnutí nosní mandle dle její velikosti a stavu, náš pediatr radí čekat, z důvodu, že to není akutní. Jak se máme rozhodnout. děkuji Seidenglanzová

Odpověď odborníka:

Pokud specialista (předpokládám ORL) při vyšetření zjistil hypertrofii - zvětšení a zánětlivé změny nosní mandle a je přesvědčen o souvislosti s rýmou, je na místě její odstranění. Problémy s rýmou mohou být také alergického původu, doporučovala bych ještě vyšetření alergologem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x