Nosní mandle

  • Dotaz od: Petra Chovancová
  • Publikováno: 21.12.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den,ráda bych se poradila ohledně zdravotního stavu dcery-2,5 roku.Do dvou let byla naprosto zdravá,chodili jsme pouze na preventivní prohlídky.Od srpna letošního roku je každý měsíc nemocná,jedná se o virózy,ke kterým se dvakrát přidružil zánět středouší,v současné době navíc angina.Užívá již 3 atb během 4 měsíců,na ORL byla konstatována zvětšená nosní mandle,paní doktorka by odstranění zřejmě doporučila,nicméně zvhledem k věku nechala rozhodnutí na nás.Ráda bych věděla,zda doporučujete v tomto věku odstranění,popřípadě,zda je pro dítě tohoto věku vhodnější laser či klasická cesta a zda nemůže být problém ještě někde jinde než v mandli(imunita,alergie etc..).V této souvislosti mám ještě jeden dotaz-lze souběžně užívat Bronchovaxom(dceři ho předepsala OL) a volně prodejný Biomare Imuno (olej z žraločích jater) na podporu imunity? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, operace nosních mandlí se doporučuje zpravidla od 3 let věku dítěte. Obě styly operace jsou možné, laserová je možná méně traumatizující a dá se provést při kratší hospitalizaci v nemocnici. Ad léky) souběžné užívání by nemělo činit potíže, přesto v případě jakýchkoliv problémů kontaktujte dětského lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: