Nosní mandle

Dobrý den, prosím o radu zda nechat odstranit nosní mandle?? Zpráva ORL otoskop norm.nos nosohltan hlen hojně AV plošná větší přes 1/3 chona/dnes není celá vidná/ hltan hyperapist krční tonsilly simstrické, vyklenuté z lůžek,s fibrin povláčky perotosnil. Prostory klidné volné, hrtan -klidné příklopka kontněco hlenu volné,bez výrazn, patologie. Zevné horní uzliny bilat před kybvači výrazně zvětšené. Recidivujici infekty HCD chrápní kašel a další ú mediakce. Doporučená AT. Prosím o radu zda na základě tohoto nálezu podstoupit odstranění mandlí. Děkuji zavaší radu Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vždy je nutné posuzovat spolu s lokálním nálezem i celkový stav pacienta - pokud má Vaše dítě opakující se nachlazení, chrápe a huhňá, pak bych adenotomii doporučila. Ideální bude poradit se s obvodním pediatrem, který Vaše dítě a jeho zdravotní problémy nejlépe zná. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: