Nosní mandle

Chtěla bych se zeptat ohledně trhání nosních mandlí u dětí. Dceři je 7,5 roku a na ORL mi doporučili vytrhnout nosní mandle. Má časté rýmy (během půl roku 2x), které trvají asi tak 14 dní, v noci je zahleněná. Byla jsem s dcerou na vyšetření i u alergologa a zjistili alergii na plísně. Nevím zda mandle vytrhnout či nechat. Prosím o radu. Mockrát děkuj za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud má dcerka rýmu čtyřikrát do roka,byť dva týdny a jinak je zdravá,dobře slyší,nehuhlá,rýma není komplikována zánětem vedlejších dutin nosních,proč odstraňovat nosní mandli?
Zkuste popis dceřina zdravotního stavu trochu rozvést, ale především otázku AT dokladně proberte
s doporučujícím ORL odborníkem a pediatrem.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: