Nosní mandle u dítěte

dobrý den paní doktorko, můj 14 měsíční klučina má zvětšenou nosní mandli tak, že pan doktor říkal, že 1/3 je volná k dýchání. řekl mi, že pokud budeme chtít, tak mu ji vyoperují, ale že kdyby to bylo jeho dítko že by ještě počkal, že anestezie je v jeho věku víc nebezpečná než kdyby byl větší. jsem z toho docela doplantaná protože malý už sice rýmu, kterou měl 2 měsíce nemá ale dýchat skrz tu mandli nemůže a dýchá pusinkou v noci se mi občas jakoby zaškytává nebo jak bych to popsala. jakoby se nemohl nadechnout. chtěla sem se zeptat jestli se může s vyšším věkem mandle opět zmenšit nebo nás ta operace nemine. já bych ji totiž dala nejraději pryč co nejdříve ať se mu líp dýchá a hlavně mu odlehnou ouška ale partner je proti. oba máme z té anestezie strach. je to sice v uvozovkách asi banální operace ale přijde mi že právě proto není tomu vždy věnována patřičná peče a pozornost. alespoň z toho co se dozvím z medii. moc děkuju za váš čas a odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto záleží samozřejmě na Vás...mandle se s věkem nezmenší, ale jak bude chlapeček růst, bude mít více prostoru v dýchacích cestách, proto se mohou jeho obtíže zmenšit. Anestezie má samozřejmě svá rizika, ale v současné době se používají moderní látky, které jsou bezpečné a komplikací je minimum. Samozřejmě zprávami občas proběhne sdělení, že došlo k nějaké komplikaci po výkonu, ale je nutné hledět na obrovský počet těchto výkonů, které jsou každodenně prováděny a jak malé procento komplikací mají. Ale definitivní rozhodnutí bude na Vás. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: