Nosní polypy

Od února 2012 mám opakované záněty dutin s punkcema + atb., v březnu 2014 mi dle CT byly zjištěny polypoidní útvary vel. 8mm vpravo a 10 mm v levé dutině čelistní. Doktor navrhnul pouze léčbu kortikoidní, bez efektu. Nosní průduchy mám celkově užší a mám zhoršené dýchání i čich, záněty se stále opakují. Je chirurgické léčba při dané velikosti polypů na místě? Jsem nešťastná a pro nečinnost lékařů ve FN zvažuji odstranění polypů laserem. Děkuji za odpověď. Hezký den. Lucie

Odpověď odborníka:

Paní Lucko,

je nutné rozlišovat polypy v nose a polypy ve vedlejších nosních dutinách.Ty laserem odstranit nejdou.
Polypoidní útvary ve VDN se odstraňují mikrochirurgicky nosem v celkové narkose,tzv,FESS výkony.
Ovšem polypoidy uváděné velikosti,pokud ve VND není další patol.nález,jsou poměrně drobné,nejsem si jista,zda jednoznačně působí Vaše potíže.
Proberte vše znova s Vaším ošetřujícím lékařem.

Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Články: Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Bolest je často chápána...
S Nutridrinkem připravíte zdravou snídani během několika minut
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Proč nám cukají oči?
Články: Proč nám cukají oči?
Pod cukáním nebo svíráním...
Vymodlené dítě nemusí být zárukou trvalého vztahu
Články: Vymodlené dítě nemusí být zárukou trvalého vztahu
Podobně jako při vstupu do...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x