Nosní přepážka

Dobrý den,chci se zeptat .Mám dlouhodobě ucpany nos bez rýmy.Zhruba od poloviny brezna.Vysetrení na alergologii nebyly zjišteny žádné alergie.Po vyšetření na ORl závěr Rhinitis hyperplastica chronica,deviatio septi. Rhinocort 2*1.a na měsíc dasselta.Pri zlepseni stavu zůstat na lokálním kortikosteroidu.Orl kontrola za 2 měsíce.dle obtíží zvážení septoplastiky .Chci se zeptat může se to během roku něják zlepšit?V noci se casto budim s ucpaným nosem.Nebo zvažit operaci nosní přepážky ? Kdy je vhodné ji oprevat Spíše v zimě ?A jak je možné že se problémy projevily az ted a né dřívě ? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Petře. Potíže se při zavedené léčbě zlepšit mohou (postupně). Otok a ztluštění nosní sliznice nemusí být dáno jen "klasickou" alergií (proto negativní výsledek alergologického vyšetření - jde ale o o to, co vše a jak Vám bylo testováno...), otázka proč potíže začaly nyní je obtížná a ke zodpovězení by bylo třeba znát řadu dalších detailů týkajících se Vašeho zdravotního stavu a životosprávy celkově... Další postup a otázku operace nosní přepážky řešte s ORL lékařem - na kontrolu jste pozván právě proto, aby byl efekt nasazené léčby zhodnocen a domluvili jste se a dalším postupu. Jakékoliv nejasnosti doporučuji řešit hned s příslušným ošetřujícím lékařem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: