Nosohltan

Syn (v dubnu 4 roky) od září, co nastoupil poprvé do školky, měl neustále rýmu, příp. kašel. Bylo nám řečeno, že to trvá, než si dítě zvykne na "školkové" bakterie a nemoci. Po novém roce byl nemocný a měl atb. V březnu dostal spálu a antibiotika opět, bohužel 2 dny po dobrání se mu spála vrátila a dostal další atb a byl poslán na vyšetření na ORL. Dělali mu kultivaci z nosohltanu, byl nalezen haemophilus infl., dostal pamycon, za 14 dní další kontrola a kultivace, haemophilus stále přítomen, dostal další atb Zinnat, poté další kontrola, ale opět heamophilus přítomen. Jsme znovu objednaní na příští týden na další léčení. Syn stále v noci chrápe a občas jde slyšet, že je zahleněný jakoby nahoře v nose, ale nic nevysmrká. Chtěla bych jenom orientačně vědět, jaký by mohl být další postup v léčbě, když atb nezabírají, už ho nechci cpát dalšími atb, zvlášť když už jich měl tolik v rozpětí půl roku.... Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dle Vašeho popisu bych měla podezření na zvětšenou nosní mandli,což bude vyš.ORL.Určitě dáváte stravu s dostatkem C vit.Pokud by se zvětšená nosní madle nepotvrdila(tam by byla volbou operace),pak by bylo volbou imunomodulans-příprvek na posílení protibakteriální imunity.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zaháníte trápení jídlem? Známe lepší řešení
Články: Zaháníte trápení jídlem? Známe lepší řešení
Období Vánoc a přelomu roku...
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
O bolestech zad aneb Něco tam přece tlačit musí
Články: O bolestech zad aneb Něco tam přece tlačit musí
Velmi často se v poradně...
Alkohol a paracetamol – co tato kombinace může udělat s játry
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x