Nová metoda lečby kolenních kloubu i.-ii. st.gonartrosy

Dobrý den, v březnu letošního roku mi při vyšetření na RTG byla diagnistikována gonartrosa I.st.pravého kolena a I.-II.st. levého kolena. Prosím o radu na které pracoviště v Praze se mam obrátit o léčbu podle nové metody (o které jsem slyšela),že při tomto stupni postižení se lze vyhnout operaci kolenních kloubu. Děkuji Vám za radu a přeji hezký den. S pozdravem Zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zuzko! Nejsem si vědom, žee by se nabízela nová metoda léčby artrozy. Artroza navíc není nemoc, je to opotřebení kloubů, jejich "ošoupání" a představuje to přirozený stav kloubů po letech užívání.... Otázkou je jen zda je opotřebení úměrné věku a zátěži a zda s ním lze žít (pohybovat se). Jezte pravidelně dvakrát ročně kloubní výživu. Jezděte hodně na kole, velký smysl má i kolena několikrát denně "promáznout" hladkým kruhovým pohybem na rotopedu (stačí párkrát bez zátěže šlápnout). Velký význam má i udržování co možná nízké hmotnosti těla, což kolenům může v mnoha případech velmi ulevit.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: