Novorozenecká žloutenka

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, 3.5 se nám narodil chlapeček, v porodnici jsme byli o trochu déle, kvůli žloutence, měl vysokou hladinu 290, když nás propouštěli domů tak 260. Malý má stále nažloutlou barvu kůže, lékařka mi říkala, že se to u plně kojených dětí stává, prý se to toleruje do 6 týdnů, zatím prý nic dělat nebude,že by ještě počkala a pak udělala jaterní testy, ale malému už je přes 6 týdnů, neřekla ani kdy se máme přijít ukázat. Může malému kojení spíše uškodit? Jak dlouho žloutenka může ještě trvat? Co se mu děje v tělíčku, že jí stále má, i když malé míře. Velmi vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kojení malému rozhodně neškodí.Žlutavé zbarvení je způsobeno rozpadem červených krvinek jež jsou postupně odbourávány.Dopourčovala bych návštěvu Vaší pediatričky ke kontrole.

 
Líbí se vám odpověď?
-8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: