Novorozenecké chlamydie

obracím se na vás s jedním dotazem. Snad mi pomůžete. Mám dnes již 21 měsíční dceru, která přišla na svět plánovaným císařským řezem. Termín porodu byl naplánován zástupcem primáře na 8.3.2006. Císařský řez byl nutný, protože u prvního porodu nastaly vážné komplikace a před druhým těhotenstvím bylo zjištěno, že mám vadu páteře. Ve 33 t.t. jsem byla hospitalizována na 1 týden – Po propuštění jsem již směla jenom ležet. Dcera se v plánovaný termín opravdu narodila. Dle výpočtu se narodila 39 t.t., ale klinicky odpovídala jen 37 t.t., váha 3400g, délka 49cm. Pro zhoršení dýchání byla po 4 hodině po porodu převezena na JIP FTN Krč. Co je na tom všem ale divné. V Krči jí prováděli mnoho testů a jedním z nich byl také test na Chlamydie. A ten vyšel i po opakování pozitivně. Tehdy jsem vůbec nevěděla co to je a tamní pediatrička mi řekla, „že jsou to takové potvůrky, které se léčí antibiotiky a bude všechno v pořádku“. A opravdu brala nějakou dobu antibiotika.Před nedávnem jsem však zjistila, že se jedná o pohlavní chorobu, je přenášena pohlavním stykem a také už vím kde se Chlamydie nacházejí. Zašla jsem za svým gynekologem a ten vůbec nechápe jak je možné, že moje dcera, když byla rozena císařským řezem je měla. A co je na tom ještě podivnější? Udělal mi testy na Chlamydie a já jsem negativní. Navíc jsem dávala pupečníkovou krev. Když jsem se svého doktora ptala, jak je to možné, tak říkal ať po tom raději nepátrám. Přiznám se, že mě tato informace rozhodně nestačí a proto jsem se rozhodla obrátit se na vás a zjistit názor někoho dalšího. Mám trochu pocit, že se k tomu přistupuje dost laksně. Trvala jsem na nových testech mé dcery a ty potvrdily, že opravdu Chlamydie měla, ale již jsou vyléčené. Prosím proto o váš názor a předem děkuji. Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podel toho, co píšete je opravdu vysoce nepravděpodobné, že by Vaše dcera po porodu císařským řezem měla Chlamýdie (a to i v případě, že byste byla nakažená Vy). Nelze bohužel vyloučit, že došlo k záměně Vašeho dítěte, k zjištění, zda jde opravdu o Vaši dceru, je možné provést testy DNA. Jde o nelehkou situaci, ve které Vás čeká obtížné rozhodnutí, zda chcete dále pátrat po tom, kde se stala chyba, nebo situaci přijmout jako takovou.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: