Novy kycelni kloub a problemy

Dobry den pane MUDr. Navratile, pred sedmi mesici jsem prodelala operacni zakrok s vymenou praveho kycelniho kloubu. V nemocnici mi zapomeli vyndat cast trubicky, takze jsem mela zanet a podstoupila jsem novy zakrok. V soucasne dobe mam stale pri delsim stani otok a bolest, nekdy mam pocit, ze tam stale jakoby neco mela a to se i pohybuje. Delaji mi dobre teple zabaly. Nabery krve byli provedeny a vse je v poradku, zadny zanet. V soucasne dobe podstupuji lympfaticke masaze, ale nejak mit nezabira. Nemohl byste mi poradit co to muze byt.

Odpověď odborníka:

Implantace endoprotzézy je náročný výkon a ne vždy je pacient s výsledkem zcela spokojen. Přece jen se jedná o cizí těleso, n které si musí zvyknout. V tom pomůže rehabilitace, rehabilitační ústav a lázeňské léčení. Zvláště lázeňská léčba by byla ve vašem případě vhodná. Jinak ortoped ve spolupráci s rehabilitací může stav zlepšit a pacientovi pomoci. Jinak při odpočinku co nejvíce končetinu nahoru a s pohybem Myslím, že i čas pracuje provás a postupně se vše bude zlepšovat. Domluvte se nyní s rehabilitací a ortopedem, který by lázně mohl navrhnout.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Články: Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Záněty vaječníků mohou při...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
6 užitečných tipů ke zvládnutí vzplanutí Crohnovy choroby
Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
Články: Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
V dnešní době je zhruba 20...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: