Nt hodnota

Dobrý den dneska jsem vám psala tento dotaz : vaši odpověd jsem tam také zkopírovala,já ale výsledky choriových klků mám a ty všechny trizomie vyloučily ted jen čekám na ultrazvuk ve 22týdnu (což mě čeká příští úterý)a mám strach aby mi nezjistili nějakou vadu srdíčka!Když mi choriové klky dopadly dobře je možno že dítě bude bez VVV:moc děkuji Dobrý den v 11týdnu těhotenství jsem podstoupila screning byla mi naměřena NT hodnota 3,1mm a hodnota PaPPA 0,330 Mom a beta HCg 0.890MoM,(riziko trizomie 1:16 na downův syndrom)byla jsem poslána na odběr choriových klků a vyloučil všechny trizomie.V 16týdnu jsme byla na kontrolním ultrazvuku vše vypadalo OK (ale NT hodnota pořád 2,9)jsem obědnaná ještě na ultrazvuk ve 22týdnu na VVV myslíte že když se všechny trizomie vyloučili na UZ v 16týdnu vše vypadalo v pořádku že se ještě může oběvit vada která by byla neslučitelná se životem?Jsem těhotná po IVF zadařilo se na 5pokus,myslíte že i hladina PAPPA mohla být ovlivněna ještě hormony po stimulaci?Je šance že když je hladina NT 3mm že i přes to se mi může narodit zdravé dítě?Moc děkuji.Ultrazvuk mě čeká 10.8 a moc se bojím že se oběví nějaká vada srdíčka atd!Moc děkuji za odpověd Odpověď odborníka: Lucinko, moc vás chápu a rozumím vašemu strachu, ale žádnou jednznačnou odpověd prostě neuslyšíte. Podrobte se všem vyšetřením, věřím, že srdíčko bude v pořádku, ale musím jen opakovat - NT je podezření na vadu, nejčastěji Downův syndrom, ale neznamená, že dítě musí být nutně nemocné - může být i zdravé, ale pravděpodobnost nemoci je spíše vysoká. Vše řeknou další upřesnující vyšetření - hlavně odběr choriových klků, ten je skoro stoprocentní (zjistí přesně vadu chromozomů). Zkuste si požádat, abyste mohla vědět výsledek odběru choriových klků co nejdříve a nemusela po vyšetření dlouho trpět v nejistotě. To je nejvíc, co pro vás mohu na dálku udělat, opatrujte se a držím pěsti! Hezký den. hezký den. MUDr. Jana Leskovská

Odpověď odborníka:


 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: