Nutkavost k promiskuitě

Dobrý den... Již několik let mám diagnostikovanou smis. uzkostne depresivníporuchu, hraničními rysy osobnosti. Již skoro rok mám stálého přítele mám ho velmi rád a nechci o.nej přijít ale.... Poslední měsíc u.sebe pozoruji výrazné pocity navázat čistě sexuální vztahy s jiným mužem, sejít ses jiným, mít s někým něco... Cítím se jako špína, mít takové myšlenky vůči někomu kdo mne tak.dává najevo jak.moc o mne stojí.. Absurdní pak.je když přemýšlím o.tom.zda si partner třeba jen nepíše s jinými muzi... Jak mohu myslet na toto pri tom co jsem napsal.k.čemu mám nutkání? Psychiatr vše ví, a doporučil mne psychologa, ale ti mne vezmou nejdříve za měsíc... Bojím se bojím se ze podvedu,ze budu opuštěn... Má člověk.jako.já vůbec šanci mít vztah? Můžu si.nějak.pomoci sám?? Už nemohu mám.chuť se vším skončit... Přeji.hezky den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, věřím, že se musíte s takovými myšlenkami cítit hrozně. Ale za samotné myšlenky se nemusíte odsuzovat. Důležité je asi přijít na to, proč byste chtěl navázat vztah s jiným mužem, když přitom současného přítele máte rád a vztah byste tím dost ohrozil. Jestli je to tím, že se ve vztahu se současným přítelem něčeho bojíte? Že vztah začíná být příliš intimní a vážný, a tak můžete mít podvědomé nutkání z něj uniknout? Nebo je zde něco negativního, co Vás ve vztahu trápí? Myslím, že vztah máte šanci mít, ale je nutné pokusit se být k sobě maximálně upřímný. Samotné myšlenky nejsou špatné, a je jen na Vás zda se rozhodnete se jimi řídit nebo ne. Nemusíte je následovat a narušit tak vztah, na kterém Vám záleží. Jinak vnímám, že byste se potřeboval se svým problémem svěřit co nejdříve. Nebylo by možné nalézt nějakého terapeuta, i za tu cenu, že byste si musel terapii platit, který by Vás vzal dříve než za měsíc? Držím palce a zdravím. Petr Klimeš

Mgr. Petr Klimeš
Mgr. Petr Klimeš

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychoterapie Mgr. Petr Klimeš, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba
Články: Crohnova choroba
Z hlediska vývoje medicíny...
Krev v moči? Nikdy nejde o banalitu!
Články: Krev v moči? Nikdy nejde o banalitu!
Že vůbec nevíte, jakou...
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Klíšťová encefalitida: Česko vede v počtu nemocných
Články: Klíšťová encefalitida: Česko vede v počtu nemocných
Onemocnění klíšťovou...
16 potravin, které chrání srdce
Články: 16 potravin, které chrání srdce
Zdravý životní styl působí...
Po bypassu nemusíte abstinovat
Články: Po bypassu nemusíte abstinovat
Mnozí kuřáci se po operační...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: