Nuvaring

Dobrý den paní doktorko, závádím si Nuvaring podle návodu a i přesto se mi někdy stává, že mi Nuvaring vyleze a já ho citím na špičce zavedeného prstu. Stává se mi, že Nuvaring "vyčuhuje" z poševního vchodu tak 1 cm, což už je docela dost. Nuvaring mám takto vylezlý někdy i celý den, protože Nuvaring z hygienických důvodů kontroluji až doma. Tablety brát nemohu a náplasti užívat nechci. Když se mi stane, že mi takto Nuvaring sjede až k poševnímu vchodu a někdy tedy část krožku vyčnívá z pochvy, tak se bojím mít cokoliv s přítelem. Prosím Vás o radu, má toto vyjetí kroužku(cca 1cm max.) vliv na účinnost?? Kroužek mi nikdy celý nevypadl, ale často se mi stává, že jeho část vyjede z poševního vchodu a já si toho všimnu třeba až po 9 hodinách atd...Děkuji mockrát!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud hmatáte Nuvaring až při zavedeném prstu, zcela jistě nemůže vyčnívat z pochvy. Podle Vašich opakovaných dotazu, kterými se ptáte stále na totéž, vidím, že nemůžete být s Nuvaringem klidná a tedy spokojená. Z jakého důvodu nemůžete užívat tablety? Kontraindikace kombinovaných antikoncepčních tablet a Nuvaringu jsou v mnohém shodné. Bylo by myslím pro Vás vhodné antikoncepci změnit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: