Nuvaring

Dobrý den, užívala jsem HA ve formě pilulek 3 a půl roku, před 4 měsíci jsem přešla z pilulek na Nuvaring. Až tento měsíc se u mě objevila menstruace mimo cyklus od 12.dne cyklu a ještě nyní (22.den cyklu) u mě přetrvává slabé špinění, i přesto že užívám už 6 dní ascorutin. Užívání i uchovávání kroužku dodržuji velmi přesně, takže účinnost by tímto snížena být neměla. Podle mé gynekoložky u mě došlo k ovulaci i přes zavedený Nuvaring. Chtěla bych se proto zeptat, zda je účinek kroužku na mě příliš slabý a je tedy nutné používat ještě bariérovou antikoncepci?? Pokud ano, je nutné bariérovou antikoncepci používat i příští měsíc, pokud by se menstruace mimo cyklus opakovala? Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se objevilo špinění mimo cyklus jednou, nemusí to nic znamenat. Pokud se bude objevovat v dalších dvou cyklech, bylo by vhodné nasadit gestagen do dalšího cyklu (řešila byste s gynekoložkou) event. změnit antikoncepci. Zda ovulujete nebo ne nelze posoudit z mého pohledu, samotné krvácení nemusí znamenat nutně ovulaci nebo omezení účinnosti antikoncepce.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Neuvaring a CT břicha | Od: Naďa | 23.4.2015 15:19
DOBRÝ DEN,
MĚLA BYCH DOTAZ - LÉKAŘEM JSEM BYLA
ODESLÁNA NA CT BŘICHA A PÁNVE, ALE MÁM
ZAVEDENÝ NEUVARING, JE HO TŘEBA VYNDAT
ČI LÉKAŘE NA CT INFORMOVAT?
DĚKUJI
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: