Nuvaring

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je pro mne vhodné užívat přípravek NuvaRing, mám jaterní steatózu a zvýšené jaterní testy. A ještě jeden dotaz v příbalovém letáku přípravku NuvaRing je uvedeno, že by se neměl užívat více než 4 měsíce po vydání z lékarny. To jsem nevěděla a vyzvedla jsem si rovnou dvě balení. Je možné tedy přípravek bez rizika užívat i více než 4 měsíce po vydání? Expirace je až leden 2016. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Záleží na tom jak jsou testy zvýšené a zda se jedná o stacionární nebo progredující nález ,antikoncepci můžete užívat do doby expirace pokud byla uchovávána podle předepsaných podmínek. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: