Nuvaring

Dobrý den, přítelkyně po roce vysadila vaginální kroužek a dostavilo se silné zhoršení očí (nějaké zakulacení čočky/rohovky) během měsíce a musela si jít vybírat nové brýle. Předtím nikdy takový skok neměla. Může to souviset s vysazením HA, nebo to má jinou příčinu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Jako vzácný nežádoucí účinek hormonální antikoncepce se někdy udává nesnášenlivost kontaktních čoček. Se zhoršením zraku po vysazení zkušenosti nemám a a ni jsem žádnou zmínku v literatuře nenašel.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nuvaring | Od: Lukáš | 12.12.2014 08:11
Za odpověď p. MUDr. David Neubert děkuji.
reagovat
Nuvaring | Od: MUDr. Eva | 10.12.2014 19:37
Dobrý den,
jelikož nelze najít hormonální či nervové spojení
mezi těmito soustavami,tak se domnívám,že Vaše
přítelkyně pouze toužila po nových dioptrických
brýlích.

reagovat
re:Nuvaring | Od: Lukáš | 12.12.2014 08:10
No to si snad ze mě děláte srandu!!!!!!!!!!!
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: