Nuvaring a rovamycine

Dobrý den, užívám antikoncepci Nuvaring a kvůli onemocnění streptokokem mi byla dlouhodobě předepsána antibiotika Rovamycine (makrolid, účinná látka spiramycinum). Farmaceutka v lékárně mi na můj dotaz, zda se tyto dva přípravky ovlivňují odpověděla, že je vše bez problému a nemusíme s přítelem používat bariérovou antikoncepci. Přesto všechno mám ale neustále "špatný pocit" a strach z případného otěhotnění. Proto bych se chtěla zeptat ještě Vás, jako gynekoložky, co si o kombinaci těchto dvou přípravků myslíte. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Rovamycine určitě neovlivní účinek antikoncepčního kroužku Nuvaring.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x