Nuvaring až u poševního vchodu

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat na otázku ohledně Nuvaringu. Docela často se mi stává, že mám Nuvaring až u vchodu do pochvy, takže když si vezmu zrcátko a roztáhnu pysky a kouknu do vchodu, tak kousek kroužku vidím. Vidím jen kousek kroužku cca 0,5 cm, ale je úplně u poševního vchodu, tudíž dost na "hraně".Takhle ho mám někdy i celý den. Chtěla bych se zeptat, když tedy ležím a kousek kroužku vidím, tak když si stoupnu, tak nevylézá trochu ven? Je tedy snížená účinnost Nuvaringu? Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tak jak to popisujete, není žádný důvod mít zde obavy ze snížené účinnosti antikoncepčního kroužku, ani z toho, že při změně polohy se kroužek povysune. Předpokládám, že ve Vašem věku nemáte žádné potíže s poklesem stěny pochvy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: