Nuvaring - chyba uzivani

Dobry den, mam dotaz ohledne antikoncepcniho krouzku nuvaring. Uz ho uzivam asi rok a pul, ale zjistila jsem, ze zrejme trochu spatne. Poslednich par mesicu se mi stalo, ze jsem krouzek vyndala v nedeli misto v sobotu (22 dni misto 3 tydnu) a novy zandala nadchazejici nedeli. Tento tyden jsem navic byla mimo domov a krouzek si zavedla asi o 5 hodin pozdeji nez byla doba vyndani (opet to byla nedele-nedele misto sobot). S manzelem jsme pak meli nechraneny (az na nuvaring) styk tesne po zandani noveho krouzku (o tech 5 hodin pozdeji a v nedeli). Chci se zeptat, jaka je prosim moznost, ze bych mohla otehotnet. V nasem pripade by to nebyla katastrofa, ale chteli jsme s detmi jeste pockat. Navic se bojim, abych teoreticky neublizila plodu prave tim, ze antikoncepci stale uzivam. Predem moc dekuji!

Odpověď odborníka:

Plodu by jste neublížila a 5 hodin není tak velká časová prodleva, gravidita je vrelmi nepravděpodobná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: