O radu

Dobry den pani doktorko.Byla jsem na 17,05,2012 na ultr.Chtela bych se zepatat jakou sanci mam na tehtenstvi .na ultrz.pres brisko mi rekl pan doktor ze je to dobre.ale kdyz vzal dolni sondu tak uz nevipadlo dobre co to znamena ZVplus akci t.č nedetekujeale ze pry kdyz nemam pravidelni mes.tak ze by se mohlo pockat jeste tyden je to hodne spatne?ale plod roste atk jakoto ze tam nejde videt srdecni akce a pres bricho jo dekuji za odpoved....

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud lékař neviděl srdeční akci vaginální sondou, určitě ji neviděl ani břišní sondou. Viděl žloutkový váček . Těhotenství může být skutečně mladší, než lze předpokládat dle termínu poslední menstruace. Pak by bylo přirozené, že akce srdeční není ješte patrná. Kontrolní vyšetření za týden ukáže víc, plod za tu dobu poporoste.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Po ablaci prsu do plavek? Dnes už žádný problém
Články: Po ablaci prsu do plavek? Dnes už žádný problém
Vyhrát boj s rakovinou je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: