O radu poparvde

Dobry den pani doktorko.Byla jsem na 17,05,2012 na ultr.Chtela bych se zepatat jakou sanci mam na tehtenstvi .na ultrz.pres brisko mi rekl pan doktor ze je to dobre.ale kdyz vzal dolni sondu tak uz nevipadlo dobre co to znamena ZVplus akci t.č nedetekujeale ze pry kdyz nemam pravidelni mes.tak ze by se mohlo pockat jeste tyden je to hodne spatne?ale plod roste atk jakoto ze tam nejde videt srdecni akce a pres bricho jo dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přes břicho je vidět akorát děloha a zda je tam plodové vejce či ne (tj těhotenství). Vaginální sondou je vidět přesněji, zda je srdeční akce nebo ne. Vyčkat cca týden je normální postup, když ještě není vidět akce, může být vidět až 7.týden těhotenství. Je to v pořádku. Za týden uvidíte, zda se jedná o prosperující těhotenství nebo ne.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x