Obava

Chci se zeptat.Podle menstruace mam termin 26.4.2014,podne ,dne 8.10.2013 .podle utz na nt plus,byl termin zmenen na 16.4.2014 kde mimi odpovidalo 12/6d,vse ok,dalsi utz na vw byl proveden 28.11odpovidalo 20/1d a odhad byl 360g coz i odpovídalo,včera 10.2.2014 utz podle utz terminu/16.4/jsem byla 30/5d ovsem podle mereni BPD 7,3CM,FL 6.1CM,AC 24CM MIMI odpovida 29/5dni odhad vahy 1400g,coz me vydesilo,podle tabulek na netu je opravdu menší.Pri mereni plodova vody mi nerikali ml,ale merili že by ,to melo byt 5-10cm,me namerili 4,5cm,na kontrolu jdu az 8.3.2014.docela se bojim nemela by mudr,udelat aspon jeste jeden utz,at vime jestli mimi nestráda,nebo je mozné,že termín podle ms kde by mozna vaha odpovidala byl presny?Chci vedet miry ktere jsou vyse,jakemu tydnu odpovidaji,vim ze vahovy odhad je jen orientacni,ale opravdu se bojim.Plodove vody je taky min,musi se to sledovat,nebo je to v pohode,taky mam placentu na predni strane,docetla jsem se ze to muze byt problem u vypuzeni placenty,je tomu tak?Taky me zajima jestli si chci zaplatit epidural,tedy na vlastni zadost,tak mi ho opravdu dají,mam 2 deti a toto je posledni a nevidim duvod proc trpet v bolestech kdyz jde pomoct.Muzu odmitnout hamil.hmat pro urychleni nebo jak nekteri rikai dozrani porodnich cest???Děkuji a doufám že mi odpovite,vic nez co se bezne doctu.

Odpověď odborníka:

Otázek máte hodně, není v rámci této poradny podrobně vše vysvětlovat. Od toho je Váš lékař nebo lékaři v porodnici. Termín porodu dle UZ - přepočítání- je v pořádku,přepočítává se, pokud je rozdíl MS a UZ více jak 7 dní. UZ je přesnější. Další hodnoty nelze brát pro počítání termínu, jsou jen orientační, stejně jako má někdo výšku 150cm a je dospělý a někdo má 200cm. Stejně je to s porodní váhou, zralý novorozenec má váhu i 2900g, nutno brát ohled na výšku a postavu matky a otce. Plodová voda postupně ke konci těhotenství klesá na objemu, nic zvláštního, pokud budete cítit slabší pohyby, navštivte gynekologa (i v případě, že by se Vám cokoli nezdálo). Placenta na přední stěně nemá s vypuzením po porodu nic společného, vypudí se stejně jako na zadní nebo v hraně. Epidurál záleží na nálezu, s kterým přijdete do porodnice, nemusí se stihnout, pokud budete mít rychlý porod a přijdete s6cm, EDU nedostanete, porodila byste na vrcholu působení a netlačila byste, mimčo by se mohlo dusit a možná by bylo nutné použít VEX nebo kleště. Hamiltona odmítnout můžete. Snad jsem odpověděla vše:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x