Obava o nádor nosohltanu

Dobrý den, paní doktorko, Obracím se na Vás s dotazem ohledně mé obavy z nádoru nosohltanu. Zhruba v prosinci 2012 jsem měl zánět nosohltanu, měl jsme dvoje antibiotika, než problémy ustaly. Od té doby se mi občas vrací mírné pobolívání v krku, ale laicky řečeno v místech nahoře, u nosohltanu, kde není vidět. Teď před týdnem se mi přidalo pobolívání levého ucha, byl jsem na vyšetření u ORL lékaře - tam mi řekli, že v uchu vidí uplný počátek zánětu, dostal jsem anitibiotika. Ucho už nebolí, ale mám pocit zalehnutí, ale jen někdy přes den, není to soustavný pocit. Rýmu mám jen tzv. "běžnou", takže jako celý rok, jsem alergik. Nerad bych chodil k lékaři pořád dokola, když mi říká že mi nic není. Chci se tedy zeptat na názor i Vás, jestli by toto mohlo ukazovat na něco nebezpečného a měl bych se znepokojovat. Říkám si, že když mě viděli dva ORL lékaři (na pohotovosti + na ambulanci ORL), měl bych být v klidu. Ale bohužel jsem se dostal do stádia, kdy na to myslím pořád. Moc děkuji za Váš názor, Patrik H.

Odpověď odborníka:

Dobry den Patriku podle toho,co popisujete, bych se neznepokojovala. Chápu, že potíže které máte, jsou nepříjemné, ale určitě nebudou nebezpečné ve smyslu Vašich obav, jak píšete. Bylo by možná vodné zkusit na nějakou dobu aplikaci tzv.nosních lokálních steroidú, kterých je dnes na našem trhu dostatek a múžou zastavit vaše potíýe,které zřejmě múžou souviset s alergickou rýmou. Možná by bylo vhodne jeětš vyšetření u specialistu alergologa. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: