Obava z kondomu?

Dobrý den, mám nového přítele, teprve se sexuálně sžíváme a objevil se problém. Jde o používání kondomu. Přítel kondom s předchozími holkami nepoužíval, nemá tedy zkušenosti a má i (psychickou možná) averzi. Nicméně je ochotný ho používat a snažíme se společně, ale nejde nám nasadit. Problémy s erekcí nejsou, příteli se postaví, jakmile ale vidí kondom, tak mu penis ochabne. Když už se to povede ho nějak nasadit, tak je penis stejně měkký a nejde zavést do pochvy. Jakmile se kondom zase sundá, vše jde, penis jde i na kraj zasunout. Když se zase přiblíží kondom, je to to samé. A penis s kondomem se mu pak už více nepostaví. Nevíme jak to vymyslet. Děkujeme.

Odpověď odborníka:

Obávám se, že to jen tak nevymyslíte - doporučil bych jednak jinou versi antikoncepce (kondom samotný stejně není dostatečně spolehlivou ochranou před početím, Pearlův index je kolem 18, tzn. dost vysoký, P.i. je počet nechtěných otěhotnění na sto chráněných styků), jednak samozřejmě - jedná li se o risiko sexuálně přenosných nemocí (STD) - potom větší důraz na odpovědnost - pokud ovšem penis bez kondomu zavedete na kraj, jak píšete, je risiko přenosu STD stejné a možnost otěhotnění je rovněž - i když ne tak velké, většina spermií opouští mužský genitál při ejakulaci, ale v močové trubici jednak některé mohou od předchozí ejakulace persistovat, přežít, jednak k jejich uvolnění z vývodných cest pohlavních může dojít i před ejakulací, i když ne ve velkém množství.

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: