Obava z pohlavní nemoci

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, 14 dní zpátky jsem měl nechráněný sex a včera mě teplota vylezla na 38-39,5° v kombinaci se zimnicí. Když použiji paralen, tak mi teplota klesne na nějakých 37,4. Mám se obávat nějaké nákazy, jako například HIV, nebo to může být jen ze sluníčka, popřípadě z toho, že jsem předchozích 14 dní spal minimálně. Žádné jiné příznaky, jako například zvětšené mízní uzliny, u sebe nepozoruji. Kdybych byl nakažen, kolik tak dní mě bude teplota doprovázet? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste měl rizikový kontakt, tak se samozřejmě riziko pohlavní nemoci nedá vyloučit. U každého pacienta je průběh jiný, nedá se přesně určit, jak dlouho bude teplota trvat, někdo má zcela bezpříznakový průběh. Může se jednat samozřejmě o zcela běžnou respirační infekci. Abyste měl jistotu nechce se cca za 3 měsíce odebrat na protilátky proti HIV.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: