Obava z těhotenství

Mám dotaz, beru pravidelně 4 roky antikoncepci Rhonya, ve 3. týdnu jsem dostala na týden antibiotika, neuvědomila jsem si to a s přítelem jsme nepoužili kondom, nicméně jsme měli přerušovanou soulož. Antibiotika jsem dobrala a měla pauzu, kdy jsem normálně dostala menstruaci v termínu a ve stejné intentivě, přesto se bojím zda mi antibiotika nějak neovlivnili antikoncepci(antibiotika Klacid) a menstruaci nedostanu až další měsíc.

Odpověď odborníka:

Antibiotika moho ovlivnit funkci antikoncepce. Vždy se doporučuje další ochrana. Nicméně ve Vašem případě je těhotentsví málo pravděpodobné. Pro jistotu si můžete udělat těhotenský test. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Lupy
Články: Lupy
Lupy jsou šupinky kůže...
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Je „klíšťovka“ jediná hrozba pro naše mazlíčky?
Články: Je „klíšťovka“ jediná hrozba pro naše mazlíčky?
Všechna klíšťata v některém...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: