Obava ze sebepoškozování

Dobrý den, mámproblémy s depresemi, v roce 2011 jsem byla i léčena v Černovicích v psychiatrické léčebně pro 2x pokus otravy léky.Naštěstí mi zachránilo život tehdejší opakované zvracení z důvodu nepřijímání potravy a následné zachvatové přejedení. Nejedla jsem ani v práci a kolegyně si toho všimly jenže bylo pozdě, když jsem jednoho dne skolabovala byla jsem i chvíli v bězvědomí a druhý den jsem se psychicky zhroutila doma. Problémy byli i finanční a rodinné. Nezvládala jsem to. Nyní se bojim že skončím úplně stejně, potřebuji shodit asi třicet kilo ale nejde mi to, tak jak chci a začínám drastickou dietou.lépe řečeno hladovkou, ale problémy nejsou stejné ale jiné.Bojím se že si znovu ublížím, pořád mám představy o ohrožení života (i v práci na to myslím i když nechci, náhlese mi hrnou slzy do očí)Prosim pomozte a odpovězte co mám dělat. Bojím se stím svěřit svému psychiatrovi, Beru Rivotril 0,5 1tbl večer a Triticco 150 1tbl večer. zdá se mi že to nepomáha. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá, vážená a nešťastná Soňo, komu jinému byste se ale měla svěřit, když ne svému psychiatrovi. Ten je vedle Vás, s Vámi a může pomoci – já toho moc nezmůžu, navíc Vám mohu poradit jen zcela obecně. Když seřadíme problémy podle důležitosti, ten první je VAŠE ZDRAVÍ a tam bych asi začal. Možná by byla vhodná krátká (pár týdnů) hospitalizace, kde byste kromě naladění léků mohla nastartovat také režim zaměřený na shození váhy. Ale dohoda s psychiatrem je to nejpodstatnější a začněte s tím hned teď!

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: