Obava ze syfilis

Dobrý den, dovoluji požádat o zodpvoězení dotazu. Je mi 53 let a před několika měsíci mi byla diagnostikována roztroušená skleroza z mozkomíšního moku. Tak jsem se s tím začala smiřovat, což mi docela jde, léčím se. Před několika dny mi ale sdělil můj bývalý sexuální partner že má jít na operaci a že mu vyšel pozitivní syfilis ale při druhých testech už byly výsledky v pořádku. Od té doby mi to vrtá hlavou a moc z toho nespím, jestli příznaky RS (necitrivost a slabost a bolest nohou a rukou, motání hlavy apod.) by nemohly být syfilis - styk jsem s ním měla minimálně před 15 lety, od té doby jsem neměla žádnou vyrážku, jen Lichen, alespoň si toho nejsem vědoma. Když jsem si o této nemoci přečetla uvádí se, že se příznaky mohou objevit i za 20 let. Tak na to pořád myslím, nemohu spát a tím se mi zhoršují nervové problémy. Nevím, jestli při testech na RS by se podezření na syfilis objevilo? Prosím proto moc o zodpovězení dotazu, jestli je možné, aby měl syfilis když druhé výsledky byly v pořádku a kde je možné si nechat udělat test na syfilis. Nejraději anonymně, ale pokud to není možné tak normálně. Jestli je třeba se objednat a jak bych měla postupovat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, testy na syfilis lze provést ve venerologické poradně. Například v Praze na adrese Apolinářská 4, Praha 2. Při vyšetření na RS se rutinně na syfilis nevyšetřuje, proto doporučuji s vyšetřením neotálet. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: