Obavy

Dobrý den potřebovala bych velmi nutně vědět, jestli se může gynekolog spléci o velikosti plodu dítěte podle ultrazvuku o celých 6 dní. Bylo mi řečeno, že dítě bylo počato (nehledě na PM, protože to přesně nevím) 21.12 ale další styk byl 27.12 a mám obavy jestli by se doktor mohl o celých 6 dní seknout a ja počala až 27.12. a nebo jestli je to vyloučené a datum 21.12. mám brát za skutečný.Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při pečlivém měření v prvních týdnech těhotenství naměřená velikost plodu při ultrazvukovém vyšetření odpovídá jeho faktickému stáří. Cca od poloviny těhotenství se uplatňují další faktory, které mohou ovlivnit růst plodu, zejména faktory genetické, nutriční, kouření matky atd., a proto velikost plodu přesně nemusí odpovídat předpokládanému stáří.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: