Obavy kvůli vnitřním potížím...

Paní doktorko, píšu dotaz, jelikož nevím, zda se jedná o běžné banální potíže doprovázené zbytečnými úzkostmi a strachem nebo může jít skutečně o vážnější stav nutný okamžitě diagnostikovat a léčit. Mám dvě malé děti a žiju (bez auta) na vesnici, takže nevím kdy se dostanu k lékaři... Již asi půl roku trpívám střídavými zácpami, někdy stolice jednou za dva dny, někdy normálně, a někdy třeba i po třech dnech. Taky už nějakou dobu trpím různými pocity tlaku v oblasti břicha a podbříšku, ještě donedávna se to nedalo nazvat bolestí, ale teď asi dva týdny cítím i různé bolesti na různých místech v břišní dutině, nejčastěji mezi pupkem a pánevními kostmi tzn. na levé a pravé straně kousek pod pupkem,je to taková štípavá bolest jako když člověk běží a začne ho píchat v boku, taky když se předkloním stává se, že ucítím bolest. K tomu často pocit tlaku v konečníku, a to i když by měly být střeva vyprázdněné. A někdy mám i gynekologické potíže podobné bolestem při menstruace (ale nekrvácím, ani nemenstruuju jelikož právě kojím) Občas cítím slabost a stává se, že se mi zamotá třeba hlava. Jsem poslední dobou trochu ve stresu a i méně spím, strava nebyla zrovna příkladná. Mám jen strach, jestli třeba nejde o rakovinu střeva, vaječníku nebo nějakého jiného vnitřního orgánu. Moc dkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá paní Aničko, Vaše obtíže náležejí bohužel k těm, které nevyřeší žádné teoretické rozbory. Je nezbytné navštívit praktického lékaře, který zajistí potřebná vyšetření. Vysvětlovat různé tělené projevy stresovým nastavením, a tedy poruchou funkce, je jistě možné, ale až po vyloučení strukturálních změn.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: