Obavy po gastroskopickom vysetreni nosom

Dobrý deň Vám prajem. Prosím, mohli by ste mi odpovedať na túto otázku? Bola som na vyšetrenie u gastroenterologa, kde som podstupila gastroskopicke vyšetrenie nosom. Je nejaká možnosť nákazy cez daný prístoj Helikobakterom Pylori? Som v strese, pretože som mala dobré výsledky a či som sa nemohla náhodou len kontrolou nakaziť týmto ochorením. Som 2 mesiace po tomto vyšetrení a mám veľké krče v bruchu, neviem či je to sposobene len mojim strachom z nákazy, akým sposobom sa dá nakaziť týmto ochorením. Mala by som ešte postúpiť meranie ph a manonetrie a veľmi sa toho obávam nákazy pri týchto vyšetreniach. Doktor mi predpísal tablety Itoprid, ktoré beriem 3x denne z dovodu horkosti v ustach. Hořka chuť v ústach bola aj dovodom mojho vyšetrenia na HP. Obávam sa, že ak som ho nemala či som sa nemohla cez daný prístroj v ordinacii nakaziť. Budem Vám veľmi povdačná za Vašú skorú odpoveď. Pekný zvyšok dňa. S pozdravom Angelika

Odpověď odborníka:

Nákazy se bát nemusíte.Všechny přístroje jsou spolehlivě desinfikovány. Někdy jako reakce po vyšetření kratší dobu přetrvávají bolesti břicha ale samo se to upraví

MUDr. Eva Stříteská
MUDr. Eva Stříteská

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní a gastroenterologické ordinace, Praha 10

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: