Obavy z boreliozy u batolete

Dobry den.Dne 5.6.2016 mel muj 19mesicni syn kliste.Mohlo byt prisate max.1 den.Pa 15 dnech mel teploty 2dny nad nad 38C.Byli jsme u lekare, ten rekl z odberu krve, ze ma pouze virozu.Dne 18.7.jsme objednani radeji z me iniciativy na odber krve- test borelioza.Je to prosim dostacujici? Predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, co se týče boreliozy, běžně prováděné testy, tedy ELISA a pak WesternBlot, které hradí pojištovny, se mohou provádět 6-8 týdnů od kousnutí klištětem. Pokud vaše dítě nemělo erytéma migrans, a nyní má "jen" obraz virozy, není opravdu snadné stanovit diagnosu. Dají se provést ještě ELISPOT testy, ale ty pojištovna nehradí. Věřím, že se o boreliozu nejedná a že viroza rychle přejde. S pozdravem dr. Roman Špaček, BCL clinic Luhačovice

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: